Pages

POMPÁS GYÜMÖLCSSALÁTA



A gyümölcssalátákat tetszés szerint állithatjuk össze. Ajánlatos a savas gyümölcsöket enyhébb izűekkel keverni. Jó, ha a salátában frissen kapható, jó minőségű szezongyümölcsök vannak túlsúlyban. Igy visszatükröződik az adott évszak, és kellemes változatosságot nyújt. Tejszinhabbal vagy anélkül tálaljuk.

Elkészitése:
4 főnek 600 g gyümölcsöt veszünk, amelyeket fajtájuknak megfelelően előkészitünk. Egyforma nagyságú darabokra vágjuk, és a világos gyümölcsöket citrusfélék levébe forgatjuk, igy megőrzik szép szinüket. Röviddel tálalás előtt összekeverjük a gyümölcsöket a különleges öntettel. 4 szem barackból (befőtt), 1 almából, 200 g eperből és 500 g ribiszkéből készitett salátához  jól illik a 125 g ribiszkezseléből 4 evőkanál narancslével simává kevert krém. Behűtve, de ne hidegen fogyasszuk.

Izletes változatok:
- 4 desszertestányért koszorú alakban kirakunk 2 vékonyra szeletelt kivivel. Összekeverünk 100-100 g epret és szedret, 1 narancs húsát, 1 szeletekre vágott almát, és egy felszeletelt banánt, valamint 1 feldarabolt ananászt. 200 g epret pépesitünk, szűrőn áttörjük, izesitjük narancslével vagy narancslikőrrel és porcukorral. Beleforgatjuk a gyümölcsöt, és a tányér közepére halmozzuk.
- Kis szeletekre vágunk 4 fél konzerv őszi- és sárgabarackot. Szűrőn áttörünk 100 g sárgabaracklekvárt, és a konzervek levével folyékony öntetté keverjük. Beleforgatunk 1 szeletekre vágott almát és körtét, végül hozzáadjuk a barackokat és 100 g kimagozott cseresznyét.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése