A galuska titka, hogy masszát a szaggatón keresztűl egyenesen a forró folyadékba csöpögtetjük, vagy deszka széléről beleapritjuk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 g liszt
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 l húsleves
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
Elkészitése:
- A lisztet összekeverjük a tojással, izesitjük sóval, borssal. 30 percig pihentetjük.
- Felforraljuk a levest, kikapcsoljuk a hőforrást. A tésztát galuskaszaggatón a levesbe csöpögtetjük, amig a szemek feljönnek a viz tetejére.
- A levest petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.
Mi illik hozzá?
Sajtos melegszendvics. Ha kevés az időnk, csillag alakú tésztát főzzünk a levesbe.
A változatosság kedvéért:
A húslevest izesithetjük 2 evőkanál vörösborral vagy paradicsompürével és édes-nemes paprikával.
Ötlet:
Készitsük el a levest 1 l vizből 1 csomó leveszöldséggel, 1 teáskanál sóval, 2 evőkanál paradicsompürével, 1 evőkanál Worcester-szósszal, 1 csipet borssal, 250 g marhalábszárból és két velős csontból. Főzzük 70 percig, majd szűrjük le.
Előkészités: 10 perc
Pihentetés: 30 perc
Forralás: magas hőfokon
Főzés: a hőforrást elzárjuk
A húslevest műanyag tetővel ellátott dobozban fagyasszuk le.
Fagyasztva eltartható: 12 hónapig
0 comentarii:
Megjegyzés küldése