Pages

CUKKINI ZÖLDSÉGES TOJÁSRÁNTOTTÁVAL





A sötét tollazatú tyúk barna tojást tojik - ez nem jelent minőségi különbséget. A jó iz titka a tyúk táplálékának összetételében rejlik.

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 cukkini
- 1 piros paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál kukoricaolaj
- 2 evőkanál vaj
- só és bors
- 6 tojás

Elkészitése:
- A cukkinit megmossuk, megtörölgetjük, hosszában 3 mm-es szeletekre vágjuk. Félreteszünk 8 nagy szeletet a közepéről, a többit apróra kockázzuk. Ugyanigy a paprikát és a meghámozott fokhagymát.
- Egy serpenyőben felhevijük a kukoricaolajat. Üvegesre pároljuk benne a cukkiniszeleteket, és melegen tartjuk.
- Serpenyőben vajat olvasztunk, beleszórjuk a felkockázott zöldségeket, üvegesre sütjük, sózzuk, borsozzuk.
- Felverjük a tojásokat, ráöntjük, időnként óvatosan megkeverjük, amig az alja kemény, a teteje pedig enyhén folyós lesz.

Mi illik hozzá?
Petrezselyem a diszitéshez,vörösbor.

Burgonyapüré: 500 g főtt burgonyából hagymával, 2 evőkanál vajjal, 1,25 dl tejjel, 2 tojássárgájával, sóval, szerecsendióval. Ne hagyjuk, hogy besűrűsödjön, maradjon sima.

Tálalás:
A Cukkiniszeleteket nyitott olló alakban , előmelegitett tányérra fektetjük, és közé öntjük a rántottát.

Frissen fogyasszuk, a maradékot sütőben melegitsük fel.

Előkészités: 30 perc
Sütés: néhány perc
Piritás: közepes hőfokon
Párolás: mérsékelt hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése