Pages

PÁROLT MARHA


A marhahús akkor a legjobb elkésziteni, ha elég érett. Ha úgy találjuk, hogy nem elég érett, kenjük be mustáros olajjal, csavarjuk alufóliába, és tegyük 2-3 napra a hűtőszekrénybe.

Hozzávalók 4 személyre:
- 800 g fehérpecsenye
- 400 g friss szalonna
- 30 g zeller
- 30 g sárgarépa
- 30 g vöröshagyma
- 30 g füstölt szalonna
- 25 g vaj
- 5 dl iró
- 1 teáskanál só
- 5 szardella
- 1/2 húsleveskocka
- 1 teáskanál étkezési keményitő

Elkészitése:
- A hús inas részét mélyen bevágjuk, beledugjuk a friss szalonnát és összekötözzük.
- A zellert, a répát és a hagymát megtisztitjuk, apróra kockázzuk. Felapritjuk a füstölt szalonnát is.
- Habzásig hevitjük a vajat, beletesszük a húst, és körös-körül megpiritjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a szalonnát, felhevitjük. Apránként hozzáöntjük az irót.
- A húst megsózzuk és lefedve puhára pároljuk. Időnként megforditjuk, ha kész, kivesszük.
- A szardellát leöblitjük, felapritjuk. A leveskockával és az étkezési keményitővel együtt a pecsenyeléhez adjuk, felforraljuk, áttörjük és izesitjük.

Mi illik hozzá?
Vajba forgatott szerecsendióval izesitett szélesmetélt vagy burgonyakrokett. Zöld saláta, 3 evőkanál citromléből, 50 g reszelt almából, 3 evőkanál almaléből, egy csipet sóból, 1 teáskanál mézből, fehér borsból és 1 csomó metélőhagymából készitett öntettel.

Előkészités: 30 perc
Párolás: bő 2 óra
Pirtás: mérsékelt hőfokon
Párolás: mérsékelt hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése