Kötetlen vendégségben igen praktikus, ha kis pizzákat kinálunk, mivel kézzel is könnyen ehetők, s igy, ha késő este a vendégek elmennek, alig marad mosogatnivalónk. Ezek a mini-pizák bármilyen, tetszészerinti méretben elkészithetők. A fényképen lévők kb. 15 cm nagyságúak, igy 6 db fér el egy sütőlapon.
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 20 g élesztő
- 2x3 evőkanál olaj
- 1/2 teáskanál cukor
- 300 g liszt
- 1/2 teáskanál fűszersó
- 100 g szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fokhagymagerezd
- 200 g paradicsom
- 20 g gomba
- 200 g közepesen érett gouda vagy ementáli
- 1 teáskanál oregano
- 1/4 teáskanál bors
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészitése:
- Az élesztőből, 1,25 dl langyos vizből, 3 evőkanál olajból, a cukorból és kevés lisztből sűrű masszát keverünk, lefedjük és megkelelesztjük.
- A maradék liszttel és fűszersóval öszegyúrjuk, és újra kelesztjük.
- A maradék liszttel és fűszersóval öszegyúrjuk, és újra kelesztjük.
- A szalonnnnát kis darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot felszeleteljük, a csumáját kivágjuk. A gombát megtiszitjuk és feldaraboljuk. A sajtot csikokra vágjuk.
- A tésztát átgyúrjuk , egyenlő nagyságú részekre osztjuk, és gombócokat formálunk belőle. Kerekre nyújtjuk, szépen megrakjuk a felszeletelt hozzávalókkal, olajat csepegtetünk rá, és kenőtollal elsimitjuk.
- A fűszereket összekeverjük, és a pizzákra szórjuk. A tésztát tovább kelesztjük, majd megsütjük.
Mi illik hozzá?
Könnyű vörösbor, sör, ásványviz kevés borral vagy gyümölcslével.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig
Elkészités: 30 perc
Kelesztés: 3x15 perc
Sütés: kb. 20 perc 220 celsius-on
0 comentarii:
Megjegyzés küldése