A Sangria spanyol gyümölcsbor. Régebben mexikói tüzes vizzel, Tequilával fogyasztották. Itt az ideje, hogy ujra felfedezzük, és alkoholmentes csümölcslevekkel vitaminban gazdag koktélokat keverjünk belőle. Kiváló másnaposság ellen. Másik változatából, a "Picante"-ból tüzes italokat készithetünk.
Receptek 2 pohárhoz:
Ananászital:
- 4 szelet konzervananász
- 1 csésze ananászlé
- 2,5 dl Sangria
- 2 teáskanál méz
- 2 teáskanál tejföl
- 6 jégkocka
Elkészitése:
Turmixgépben pépesitjük a kis darabokra vágott ananászt. Beletesszük a többi hozzávalót, rövid ideig keverjük. Magas falú pohárba, jégkockákra töltjük.
Pikáns paradicsomlé:
- 1,25 dl sangria
- 2,5 dl paradicsomlé
Összerázzuk, koktélkeverővel felverjük, és étkezés előtt, illetve a vendégek fogadásakor kináljuk.
Tüzes ital macskajaj ellen:
- 1 teáskanál citromlé
- 1,25 dl Sangria
- 2 tojássárgája
- néhány csepp Worcester-szósz
- 1 teáskanál zöld olivaolaj
Elkészitése:
A citromlevet koktélospoharakba töltjük, hozzáadjuk a Sangriát, 1-1 tojássárgáját, a fűszeres szószt és az olajat. Izlés szerint össze is keverhetjük és jégen tálaljuk.
Tüzes Marie:
- 2,5 dl Sangria Picante
- 1,25 dl vodka vagy borókapálinka
- 2 szelet citrom
Elkészitése:
A Sangriát felhevitjük, hozzáadjuk a vodkát vagy a borókapálinkát. Hasas poharakba töltjük, és citromszeletekkel tálaljuk.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése