Ha a piskótát hidegen töltjük meg, és igy tekerjük fel, nedves rongyba csavarva kell hajlékonyan tartanunk. Vizezzük be a ruhát, és nagyon jól csavarjuk ki, ha túl nedves, rátapad a piskótatészta.
Hozzávalók 10 szelethez:
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 60 g + 2 evőkanál cukor
- 40 g liszt
- 30 g étkezési keményitő
- 50 g mogyoróbél
- 2 dl tejszin
- 100 g mogyorókrém
Elkészitése:
- A tojássárgáját a sóval, 2 evőkanál forró vizzel és 60 g cukorral világos habbá keverjük. A fehérjét habbá verjük. A lisztet és az étkezési keményitőt összevegyitjük.
- A lisztet a tojásos krémmel a fehérjehabhoz adjuk. A sütőlapra sütőpapirt teszünk, fele nagyságban rákenjük a krémet, megsütjük.
- A mogyorót durvára vágjuk, megpiritjuk, 2 evőkanál cukorral összekeverjük és egy konyharuhára szórjuk. Ráboritjuk a piskótalapot, nedves ronggyal letakarjuk és hűlni hagyjuk.
- A tejszint keményre verjük. A nugátkrémet egy kevés tejszinhabbal simára keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejszinhabot és a piskótára kenjük. Feltekerjük és felszeleteljük.
Mi illik hozzá?
Kevés krém és néhány szem mogyoró a szeletek diszitésére. Kávé és Creme de Noisette, egy diókivonatból és fűszernövények, virágok aromájával készitett likőr.
Ötlet:
A lehetőleg kevés cukrot és zsirt tartalmazó nugátkrémmel kalóriát takarithatunk meg.
A tekercseket rövid időn belül fogyasszuk el.
Előkészités: 35 perc
Sütés: kb. 5 perc
Villanysütő: 225 celsius
Gázsütő: 4-5. fokozat
0 comentarii:
Megjegyzés küldése