Pages

FLIPEK - ÉDES, TOJÁSOS KOKTÉLOK


A tojássárgája az az alapanyag, amely a flipeket kiemeli a koktélok csoportjából. Ebben rejlik ereje, de egyben alattomossága is. Élénkitő hatását tekintve csodaszer, de nehéz a kezelése, mivel a tojássárgája könnyen összeugrik. Nehéz úgy bánni vele, hogy a pohárban lévő többi anyaggal tökéletesen elvegyüljön. A flipekhez a koktélos pohár kicsi, ezért pezsgőspohárban vagy kis kehelyben kináljuk. Csak frissen mixelve töltsük pohárba és fogyasszuk, mert a hosszabb tárolástól állott és csúnya lesz.

Brandy-koktél
2 tojássárgáját 2 teáskanál cukorral keverőpohárba teszünk, és világos habbá verjük. Hozzáöntünk 80-80 ml brandyt és tejszint vagy tejet, és néhány jégkockával erősen felrázzuk. 2 pezsgőspohárba öntjük, és meghintjük kevés reszelt szerecsendióval.

Pezsgős flip
2 tojássárgáját 2 teáskanál porcukorral elkeverünk, hozzáöntünk 8 evőkanál narancslikőrt, és krémesre keverjük. Elosztjuk 4 pezsgőspohárba, és felöntjük hideg pezsgővel.

Tojásos kávé-flip
80 ml nagyon erős kávét készitünk. Kikeverünk 2 tojássárgáját 2 teáskanál porcukorral és 40 ml kávélikőrrel úgy, hogy ne legyen habja. Néhány jégkockával és kávéval rövid ideig rázzuk, majd szűrőn keresztűl 4 kehelybe öntjük.

Élénkitő
1,25 dl nagyon erős kávét készitünk és lehűtjük. 2 tojássárgáját elkeverünk a rázópohárban 20 ml édes vörösborral, hozzáadunk 40 ml konyakot, néhány jégkockát és a kávét. Rövid ideig rázzuk, és szűrőn keresztűl 2 pohárba öntjük.

Arany flip
2 tojássárgáját 2 teáskanál gyümölcssziruppal összerázunk a keverőpohárban. Hozzáadunk 100 ml száraz sherryt és 5 jégkockát, néhány másodpercig rázzuk. 2 pezsgőspohárba szűrjük, és meghintjük szerecsendióval.


0 comentarii:

Megjegyzés küldése