Pages

FŰSZERES, TOJÁSOS ÖNTET






Legjobb ize a 10 napos tojásnak van. Ha ezt hideg vizbe tesszük, a tojás csúcsa az edény alját éri, és ferdén felfelé áll. Ha a tojás a viz felszinén úszik, akkor már nem friss.

Hozzávalók 4 személyre:
- 5 tojás
- 150 g fűszernövény
(bőségesen petrezselyem, metélőhagyma, paraj, borágó, őszi vérfű,
1-1 marék kapor, citromfű és turbolya, kevés lestyán és tárkony)
- 1,25 dl olaj
- 1 teáskanál citromlé
- 5 dl joghurt
- só, bors, cukor

Elkészitése:
- kb. 1 liter vizet forralunk, beletesszük a kiszúrt tojásokat, majd gyengén gyöngyözve megfőzzük. A fűszernövényeket megmossuk, megszáritjuk, kemény szárukról lecsipegetjük, konyharuhába csavarjuk.
- A tojásokat hideg vizzel leöblitjük, feltörjük, megtisztitjuk. Végül félbe vágjuk, a sárgájukat villával összetörjük.
- A tojások sárgáját az olajjal krémesre verjük, a citromlevet és a joghurtot fokozatosan belekeverjük. Az öntetet sóval, borssal, cukorral izesitjük.
- A fűszernövényeket finomra vágjuk. A tojásfehérjéket apróra kockázzuk, mindkettőt az öntethez keverjük.

Mi illik hozzá?
Friss héjában főtt burgonya, vajas kenyér.
Ötlet:
Legalább hétféle fűszerrel készitsük. A hiányzók helyett használjunk mást.

Fagasszunk le fűszernövényeket, amikor olcsón beszerezhetők.

Fagyasztva eltartható: 8 hónapig

Előkészités: 40 perc
Főzés: 10 perc
Forralás: közepes hőfokon
Főzés: mérsékelt hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése