Pages

A VARÁZSLATOS TEA






A teabokor fermentált leveleiből nyert esszencia kivánság szerint élénkit vagy nyugtat. Fontos, hogy a viz forrásban legyen, amikor a teára öntjük, és előzőleg kb. 2 percig forrjon, mivel igy csalogatjuk ki a legjobban a tealevelekből az aromát. Ha élénkitő hatást szeretnénk elérni, a finom teát csak 2 percig hagyjuk állni,  a durvábbat egy perccel tovább. Nyugtató hatása akkor lesz, ha kb. kétszer ilyen hosszú ideig hagyjuk állni.Ha azonban még ennél is hosszabb ideig áll, keserű lesz a tea. Igen hasznosak a papirból készült filterek, amelyet egy fogantyú segitségével a kanna szélére akasztunk. A filtert a teával együtt felhasználhatjuk a komposztban. Az áztatási idő betartásához érdemes a konyhai ébresztőórát beállitani.
Amikor forró időben szomjazunk, hideg italt kivánunk, pedig ilyenkor a forró ital kedvezőbb hatású. Ez a népi bölcsesség a forró égövi országokban természetes.

Narancs tea
Egy darab jól megmosott narancshéjat és 4 evőkanál fekete teát leforrázunk 1/2 liter vizzel. 3 perc elteltével leszűrjük, és 8 evőkanál narancslével elkeverjük, majd 4 csészébe töltve tálaljuk.

Gyömbér-tea
1/2 liter vizet 5 vékony szelet friss gyömbérrel felforralunk. 3 teáskanál orosz teára öntjük, és 3-5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, és 4 csészébe töltjük. Izlés szerint cukorral vagy cukor nélkül fogyasztjuk.

Mézes tea
1/2 liter tejet felforralunk, 4 teáskanál fekete teára öntjük, és 4 perc elteltével egy finom szűrőn átszűrjük. 4 evőkanál mézet keverünk bele, erre a virágméz a legalkalmasabb.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése