Pages

FOGADÓS EGYTÁLÉTELE VÖRÖSBORRAL







Ezt a fűszeres egytálételt rizzsel vagy tésztával tálalhatjuk. A köretet mélytányérba tesszük, és rámerjük az ételt. Friss kenyérrel is fogyaszthatjuk, amelyet a szaftba mártogatunk.

Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g marhanyak vagy -tarja
- 100 g húsos szalonna
- 200 g vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2,5 dl vörösbor
- 5 dl húsleves
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál kakukkfű
- só, 200 g sárgarépa
- 2 paprika
- 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészitése:
- A húst 3 centis darabokra, a szalonnát kockára vágjuk. A hagymát megtisztitjuk és felszeleteljük.
- Nagy edényben jól felhevitjük az olajat és a szalonnát, gyakran megforgatva megpiritjuk benne a húst. Hozzáadjuk a hagymát, világosra sütjük, majd beleöntjük a bort és a levest is.
- Az egytálba szórjuk a megtisztitott, felkockázott fokhagymát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Megsózzuk, fedő alatt megfőzzük.
- A répát megtisztitjuk, felszeleteljük, 30 percig a levesben főzzük. A paprikát negyedeljük, kimagozzuk, felcsikozzuk és az utolsó 10 percben belefőzzük.
- A kész egytálételt izesitjük és megszórjuk petrezselyemmel.

Mi illik hozzá?
Fejenként 50 g rizs vagy tészta.

Ötlet:
Kevésbé leveses, ha csak 1,25 dl húslevessel főzzük.

A vörösboros egytálételt főzzük meg előre, és fagyasszuk le.

Elkészités: 25 perc
Főzés: 75 perc

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

0 comentarii:

Megjegyzés küldése