Az ásványianyagban és vitaminban gazdag étkezéshez elengedhetetlen a friss zöldségekből készült saláta. Az alábbi háromféle mártásból saját ötleteinkkel kiegészitve változatos salátákat készithetünk.
Tormamártás: A tormamártást 1/8 l tejszinből, 1 evőkanál tormából, 1 evőkanál chiliszószból készitjük. Curry-vel, sóval, fekete borssal ls Worcester-szósszal izesitjük.
Szójamártás: 2 evőkanál édes szójaszószt, másfél evőkanál borecetet, sót, borsot, fokhagymakrémet, curryt 4 evőkanál olajjal jól elkeverünk.
Fűszeres öntet: 1/8 l tejfölből, 2 evőkanál apritott gyöngyhagymából készitjük. Citrommal, sóval és fehér borssal izesitjük. Egy-egy evőkanál apritott kaporral és petrezselyemmel fűszerezzük.
- Fejenként 60 g fejessalátát vagy 125 g zöldséget előkészitünk, és 1-2 evőkanál salátaöntettel összekeverjük.
- Friss fejessalátából, vékony karikákra vágott piros és zöldpaprikából, retekből és karfiolból salátát készitünk. Mindhárom öntet illik hozzá.
- Kigyóuborkát felkarikázunk, és piros paprikát kockára vágunk. Összekeverjük. A fűszeres öntet illik hozzá a legjobban.
- Friss gombát felszeletelünk, reszelt hagymát és néhány zöldpaprikakockát adunk hozzá. Szójaöntet és petrezselyem illik hozzá.
- Répát reszelünk és elkeverjük 1/4 reszelt almával. Próbálja ki tormaöntettel.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése