Jól kitalált és egyszerű módja annak, hogy hal kerüljön az asztalunkra. Válasszunk izlésünknek és pénztárcánknak megfelelő fajták közül: közönséges laposhalból nagyon finom, foltos tőkehalból aromás, lazacból különleges, közönséges tőkehalból igen szaftos.
Hozzávalók 4 személyre:
- 800 g halfilé
- 4 evőkanál citromlé
- 4 evőkanál vaj
- 1 teáskanál só
- 1 csokor kapor
Elkészitése:
- A halfilét megmossuk, megszáritjuk és hosszában csikokra vágjuk. Citromlével bedörzsöljük.
- Jól kivajazunk egy tűzálló tálat. A szeleteket lazán feltekerjük, beletesszük.Megsózzuk,közé kaprot dugunk.
- A maradék citromlevet és vajat hozzáadjuk, a tálat fedővel vagy alufóliával lefedjük. Forró sütő közepére toljuk, megpároljuk. A halat nyitott formában, friss kaporágacskákkal tálaljuk.
Mi illik hozzá?
Sós burgonya olvasztott petrezselymes vajjal vagy burgonyapüré. Teffölös uborkasaláta.
A mélyhűtött halat engedjük fel, centinként 1 órát számoljunk.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése