Pages

ALMÁS RETEKSALÁTA






A bajorok a csipős retket legszivesebben egy korsó sörrel fogyasztják. A vékonyra vágott zöldséget besózzák, ezáltal nedvedzeni kezd, megpuhúl és izletesebb lesz.

Hozzávalók 4 személyre:
- Egy nagy jégcsapretek, 350 g
- 1 teáskanál finom só
- 2,5 dl tejföl
- 1 evőkanál finomra vágott kapor
- 1 evőkanál fűszeres ecet
- 2 savanykás alma
- 200 g kigyóuborka
- 1 csipet cukor
- kevés fehér bors

Elkészitése: 
- A retket meghámozzuk, durvára reszeljük, sóval összekeverjük. 10 perc múlva szűrőbe téve lecsöpögtejük.
- A tejfölt és a kaprot az ecettel összekeverjük, cukorral, borssal izesitjük.
- Az almát megmossuk, megszáritjuk, negyedekbe vágjuk, magházát eltávolitjuk, vékony szeletekre vágjuk. Az öntettel azonnal összekeverjük.
- Az uborkát megmossuk, megszáritjuk, vékony szeletekre reszeljük. A többi hozzávalóval összekeverjük, izesitjük és kb. egy óra múlva elfogyasztjuk.

Mi illik hozzá?
Barna kenyér vajjal, sültszeletekkel. Előző napról maradt sültburgonya kis darabokra vágott sülthóssal és mártással.
Ötlet:
A retket uborkareszelővel vágjuk vékony szeletekre, a teföl felét helyettesitsük majonézzel.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése