Pages

PETREZSELYMES ÚJBURGONYA







A zsenge, apró újburgonya annyira izletes, hogy általában magában, feltét nélkül is fogyaszthatjuk. Érdemes a piacon vásárolni, mivel ott tisztitva is árusitják. Ha mégsem igy vesszük, könnyen ledörzsölhetjük a héját.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg újburgonya
- 3 evőkanál olivaolaj
- 3 evőkanál vaj
- 1 csomó petrezselyem
- 1 fokhagymagerezd
- 1/2 teáskanál Worcesterszósz
- 1 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors

Elkészitése:
- Az újburgonyát megmossuk, a héját ledörzsöljük, a hibás részeket kivágjuk.
- Az olajat felforrósitjuk egy akkora serpenyőben, amelyben a burgonyaszemek egymás mellett elférnek. Vizesen beletesszük a burgonyát, hozzáadunk 1 evőkanál vajat és lefedjük. A serpenyőt rázogatva forgatjuk a burgonyát.
- A petrezselymet és a megtisztitott fokhagymát apróra vagdaljuk, elkeverjük 2 evőkanál vajjal, a Worcesterszósszal, a sóval és a borssal.
- Ezt a keveréket a burgonyához adjuk, és visszatesszük rá a fedőt. Még 5 percig sütjük, közben gyakran megkeverjük vagy megrázzuk a serpenyőt.

Mi illik hozzá?
Bármilyen fajta leveles saláta. Nyers füstölt sonka vagy bármi, amit szeretünk.

Ötlet:
Oliva helyett másfajta olajat is használhatunk. Ha a zsiradék nagyon aromás, elhagyhatjuk a vajat. A burgonyát rozmaringgal vagy friss bazsalikommal is megsüthetjük.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése