A vaniliás almabólé számtalan variációban készithető. Ez a recept friss almával készül, és kedvünk szerint variálható.
Hozzávalók 16 pohárhoz:
- 1 rúd vanilia
- 2 citrom
- 125 g cukor
- 4 aromás alma
- 1 l könnyű fehérbor
Elkészitése:
- A vaniliarudat hosszában bevágjuk. a citromot kifacsarjuk,a levét összekeverjük a a cukorral és a vaniliával.
- Az almát meghámozzuk, a szárát és a hibás részeket kivágjuk. Négybe vágjuk, kivágjuk a magházát, majd vékonyan felszeletejük. Ezután összekeverjük a citromlével, hogy világos szinű maradjon.
- Annyi fehérbort öntünk hozzá, hogy az almaszeleteket jól ellepje. Lefedve a hűtőszekrénybe tesszük.
- A maradék fehérbort összekeverjük az almák magházával és héjával, majd lehűtjük. Ezután finom szűrőn vagy leforrázott textilián keresztűl a bóléhoz öntjük.
Mi illik hozzá?
Teasütemény, például gyömbéres vagy mandulás aprósütemény.
A változatosság kedvéért:
Sokkal nagyobb adag bólénk lesz, ha feltöltjük pezsgővel vagy ásványvizzel.
Mindig frissen fogyasszuk.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése