DARÁLT HÚS NYÁRSON PIKÁNS MÁRTÁSSAL
Ha kézzel eszünk, praktikusak a kis nyársak, amelyekre friss, kisebb darabokra vágott zöldséget is szúrhatunk. Mindkettőhöz jól illik a pikáns mártás.
Hozzávalók 6 személyre:
- 2 fej vöröshagyma
- 600 g vegyes darált hús
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 tojás
- 150 g eltett cékla
- 2 evőkanál kapribogyó
- 8 evőkanál metélőhagymakarika
- 6 evőkanál olaj
- só
- fekete bors
Elkészitése:
- A hagymát megtisztitjuk, finomra reszeljük. A darált hússal, a zsemlemorzsával, és a tojásfehérjével krémes masszává gyúrjuk, rövid ideig pihenni hagyjuk.
- A céklát és a kaprbogyót apróra vágjuk, a tojássárgájával, a metélőhagymával elkeverjük, sóval, borssal izesitjük.
- A darálthúsos masszához gyúrjuk az olajat, hogy könnyen formázható legyen. 1 evőkanál sóval 1/2 teáskanál fekete borssal fűszerezzük.
- Nedves kézzel kb. 6 centi hosszú kolbászkákat formálunk belőle és hurkapálcákra szúrjuk. Grillsütőn a fűtőszál alatt vagy a parázs fölött gyakran megforgatjuk, körös-körül ropogósra piritjuk. Fogyasztás előtt a mártásba mártjuk.
Mi illik hozzá?
Friss uborkaszeletek, paprikadarabok, retek, grillezett paradicsom. Fehér francia kenyér, félbarna kenyér. Édes vagy száraz fröccs.
A maradékot fagyasszuk le a következő alkalomra.
Etichete:
Grillsütés
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 comentarii:
Megjegyzés küldése