Pages

ROPOGÓS FRANCIA KENYÉR






A ropogós francia kenyeret magunk is megsüthetjük. Nem túlságosan munkaigényes, de számitsunk arra, hogy a tésztát 4 órán át kell kelesztenünk, akkor lesz elég laza.

Hozzávalók 3 kenyérhez:
- 15 g élesztő
- 2 teáskanál só
- 750 g liszt
- zsiradék a sütőlaphoz

Elkészitése:
- 5 dl vizet 35 celsius-ra melegitünk, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 10 percig oldódni hagyjuk.
- A sót és a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk és az alapanyagokból selymes tésztát gyúrunk. Legjobb, ha konyhai robotgéppel dagasztjuk.
- A tésztát liszttel megszórjuk, lefedjük, szobahőmérsékleten 4 órát kelesztjük.
- A tésztát gyorsan átgyúrjuk, 3 részre osztjuk és sutőlap hosszúságú rudakat formálunk. Kizsirozott sütőlapra tesszük, liszttel megszórjuk és még 30 percig kelesztjük.
- Az előmelegitett sütő aljára egy tálkában vizet helyezünk. A tepsit betesszük, a sütő aljára kevés vizet locsolunk, az ajtót azonnal becsukjuk.
- 10 perc múlva csökkentjük a hőmérsékletet, a kenyereket résnyire nyitott ajtónál készre sütjük. Süteményes rácsra téve hűlni hagyjuk.

ÖTLET:
A kenyeret alufóliába csomagolva fagyasszuk le, forró sütőben engedjük fel. Forrón kicsomagoljuk és ropogósra sütjük.

Ha a kenyér kihűlt, elcsomagoljuk és lefagyasszuk.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése