Röviddel ebéd előtt jön el az aperitifek ideje. Meghozzák étvágyunkat, előkészitik a gyomrunkat. Léteznek kimondottan erre a célra gyártott italok, mint például a Campari, a Picon, a Dubonnet és a Pernod, amelyeket jégkockával, vizespohárban szervirozunk, szódával vagy jéghideg vizzel keverünk. Citromszeleteket adunk hozzá.
A Vermut, a cherry és a portói is fogyasztható aperitifként. A szobahőmérsékletű italt kis, cherrys pohárba töltjük, a cherryt hidegen is ihatjuk. Vannak kevert italok is, amelyek ide sorolhatók, legfontosabb ismertetőjelük, hogy nem tartalmaznak magas alkoholtartalmú hozzávalót.
Söröspohárban kináljuk, kivánság szeint ásványvizzel higitjuk.
AMERICANO: egy pohárban Camparit és Vermutot keverünk össze,citromkarikával és 1 jégkockával kináljuk.
CASSIS- VERMUT: ribiszkelikőrt- vagy szörpöt (Cassis) vermuttal és két jégkockával összekeverünk.
PICON- GRENADINE: Amer Piconból és gránátalma szirupból (Grenadine) készitjük egy jégkockával.
DUBONNET-CITRON: Dubonnet-ből, citromléből, porcukorból készül. Az aperitifként fogyasztott koktélok ne legyenek túl édesek. A mixerben 2-3 jégkockával összerázzuk, majd koktélospoharakba szűrjük.
FONTANA: 2 rész Campariból, 2 rész narancsléből, 1-1 rész Grand Marnierből és Cointreau-ból keverjük, koktélospoharakba szűrjük, pezsgővel feltöltjük, citromhéjjal diszitjük.
ADONIS: 2 rész száraz cherry, 1 rész vörös vermut és néhány csepp keserű narancs keveréke.
DEVILS COCTAIL: felerészben portói borból, felerészben félszáraz vermutból, kevés citromlével készitjük.
CINZANO- COCTAIL: néhány csepp keserű narancs és Angostura, valamint vörös Cinzano keveréke, narancshéjjal diszitve.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése