Pages

TÜKÖRTOJÁS SAJTKÉRGEN






Hozzávalók 4 személyre:
- 125 g vaj
- 125 g zsemlemorzsa
- 125 g reszelt ementáli sajt
- 2 tojássárgája
- 8 tojás
- 1/4 teáskanál só
- 25 g reszelt parmezán sajt

Elkészitése:
- A vajat serpenyőben  megolvasszuk, a tűzről félrehúzva zsemlemorzsával, 2 tojássárgájával, sajttal, sóval, borssal összekeverjük.
- Nagy lepényekhez való formába teritjük, forró sütő közepére toljuk, aranysárgára, ropogósra sütjük.
- A formát kivesszük, a tojásokat felütjük, és a ropogós kéregre helyezzük. A tojássárgáját megsózzuk, a fehérjét sajttal szórjuk meg.
- Visszatoljuk a sütőbe, mérsékelt hőfokon addig sütjük, amig a fehérje megszilárdul, és a sajt elolvad.

Mi illik hozzé?
Házikenyér, zsemle vagy sült burgonya, és fokhagymával, sóval, borssal izesitett tejszines parajlevél. Hideg ásványviz almaborral vagy almalével.

Ötlet:
Ha azt akarjuk, hogy a tojássárgáják folyósak maradjanak, fedjük le őket fél tojáshéjjal.

A mélyhűtött parajt fagyott állapotban kezdjük izesiteni, majd turmixoljuk.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése