Pages

TÖLTÖTT TOJÁS






Az izletesen tálalt tojás előételként és hidegtálakon egyaránt közkedvelt. Vajas piritóssal és egy pohár pezsditő fehérborral a legfinomabb. Ime 3 recept.

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 kemény tojás
- 1 40 g puha vaj
- 50 g kaviár 
- 4 kis salátalevél vagy 
- 2 50 g tejszines krémsajt
- 20 g puha vaj
- Worcester szósz
- só és bors
- 4 töltött oliva bogyó
- kevés petrezselyem vagy
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál tejföl
- só és bors
- 1 teáskanál szójaszósz
- 8 spárga hegye (konzervből)
- kevés kapor

Elkészitése:
- A tojásokat 10 percig főzzük, hideg vizzel leöblitjük, megtisztitjuk és félbevágjuk. A tojássárgáját szitán áttörjük. A többi hozzávalókat krémesre keverjük, izesitjük, csillag végű nyomózsákba töltjük, a tojásfehérjébe krémrózsát nyomunk, majd a tojásokat diszitjük és tálaljuk.
- A kaviárt a tojásokba töltjük, rásimitjuk a vajas tojáskrémet, a maradék kaviárral diszitjük, salátalevélen tálaljuk.
- A tejszines krémsajttal elkészitjük a tojáskrémet. Worcester szósszal, sóval, borssal izesitjük, a fél tojásokba töltjük, olivabogyó-szeletekkel  és petrezselyemmel diszitjük.
- Az áttört tojássárgáját paradicsompürével, tejföllel, sóval, borssal és szójaszósszal izesitjük. A fél tojásokba krémrózsát nyomunk, spárgával és kaporral diszitjük.

Fontos: Ne fagyasszunk le töltött kemény tojást, mert a fehérje nyúlóssá válik.

Előkészités: 15 perc
Elkészités 15 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése