Ha a tócsákat és a tavakat vastag jég boritja, verőfényes délutánokon sportolásra, sétára csábit a téli táj. A napsütéses órák sajnos gyorsan elillannak, és ilyenkor még jobban fázunk, hiába öltöztünk fel melegen. Ha tehetjük, gondoskodjunk róla, hogy kis üvegben, termoszban legyen nálunk innivaló. Fontos, hogy a gyomrunkat is megtöltsük, nehogy a lélekmelegitő a fejunkbe szálljon.
Tea orosz módra: 1 l forrásban lévő vizzel leforázzunk 20 g orosz teakeveréket, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. 50 g barna cukrot feloldunk a teában, 1,5 dl tejszint és 230 ml konyakot öntünk hozzá. Egyszer felforraljuk.
Szilvapálinkás grog: 35 g porcukrot mérsékelt hőfokon arany szinű karamellé olvasztunk, majd kevés vizzel felengedjük. Vizzel 4 dl-re egészitjük ki, 1 dl szilvapálinkát öntünk hozzá. A grogot felmelegitjük, de nem forraljuk.
Fóka-puncs: 1 l száraz fehérbort egy szeletekre vágott citrommal és 60 g cukorral felforralunk. Hozzáadunk 2 dl arrakot (rizspálinkát), felforraljuk és a puncsot leszűrjük.
Ötlet:
A műanyag hűtőtáskát béleljük ki újságpapirral, igy a falát elszigeteljük a forró ételektől és italoktól. Az újságpapir erősiti a szigetelést,és lehetővé teszi, hogy forró italokat hőálló üvegben szállitsunk.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése