KÖNNYŰ TEASÜTEMÉNY
Ha kevés időnk van, elkészithetjük a teasüteményt készen vásárolt piskótalapbol is. Még finomabb lesz, ha a szeleteket piritás után likőrbe mártjuk, majd újra megpiritjuk.
Hozzávalók 120 darabhoz:
- 5 tojás,1 csipet só
- 100 g tejben pépesitett finomra darált mandula
- 125 g cukor
- 150 g liszt
- 50 g étkezési keményitő
- vaj a formák kikenéséhez
Elkészitése:
- A tojássárgáját, a mandulapépet 50 g cukorral habosra keverjük, amig a cukor feloldódik.
- A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd beleszitálunk 75 g cukrot, és addig verjük, amig szép fényes habot kapunk.
- A tojássárgás krémet a habba öntjük, és alulról felfelé óvatosan összekeverjük. A lisztet és a keményitőt beleszitáljuk, és körkörös mozdulatokkal elkeverjük.
- 2 hosszúkás sütőformát bezsirozunk, és sütőpapirral kibélelünk. A habot beletesszük, elsimitjuk, majd a formákat sütőpapirral lefedjük. A forró sütő középső rácsán megsütjük.
- A piskótát 1-2 nappal késöbb 1,5 cm széles szeletekre vágjuk, tepsire fektetjük, és 175 celsius-on kb. 5 percig piritjuk.
Mi illik hozzá?
Frissitő tea, amit csak 2-3 percig áztatunk. Minél finomabb fajta a tea,annál rövidebb ideig kell áztatni.
Fontos: Forrásban levő vizet használjunk, amely már 2 percig forrt, mielött a teára öntjük.
Izesitéshez:
Mártogassuk a piskótaszeleteket Amaretto mandulalikörbe, mert az fokozza az aromáját.Sárga- vagy kajszibaracklikőr is illik hozzá.
Etichete:
Kekszek és aprósütemények
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 comentarii:
Megjegyzés küldése