Nálunk a húsleves többnyire marhahúsból vagy szárnyasból készül. Érdemes kipróbálni ezt a rendkivül laktató levest, amelyet nemcsak szűzpecsenyéből vagy karajból főzhetünk, hanem bármilyen más zsirtalan sertéshúsból is.
Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g szűzpecsenye vagy kicsontozott karaj
- 2 evőkanál olaj
- 2 húsleves kocka
- 2 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 200 g burgonya
- 100 g póréhagyma
- só és bors
- 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészitése:
- A húst 1 cm-es kockákra vágjuk, a leveses fazékban felforrósitunk 1 evőkanál olajat, majd barnára piritjuk benne a húst. Piritás közben időnként megkeverjük. Hozzáöntünk 7,5 dl forró vizet, és beletesszük a leveskockát. Felforraljuk, majd fedő alatt alacsony hőfokon tovább fözzük.
- A hagymát, a sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és kevés olajon külön-külön mindegyiket barnára piritjuk. A póréhagymát megmossuk, megtisztitjuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A zöldségeket a fővő leveshez adjuk.
- Ha megfőtt, sóval és borssal izesitjük, majd fedő alatt néhány percig állni hagyjuk. Megszórjuk petrezselyemmel.
Mi illik hozzá?
Friss barna kenyér vajjal vagy extrudált kenyér.
Ötlet:
Felhasználhatjuk a maradék sült szaftját. Petrezselyem helyett tehetünk bele finomra vágott snidlinget.
- A leves burgonya nélkül lefagyasztható.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése