A rostélyos szelet különféle méretekben kapható. Finom szaftos étel készithető belőle.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet rostélyos, egyenként 80 g
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 2 evőkanál olaj
- 750 g paradicsom
- 3 fej vöröshagyma
- 1 csomó leveszöldség
- 4 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál kakukkfű
- 10 szem bors
- 1,25 dl fehérbor
- 1 evőkanál ecet
- 1/2 húsleveskocka
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál ribiszkezselé
- 1 teáskanál zöld bors, só
Elkészitése:
- A húst bedörzsüljük olajjal és borssal. Többször bevagdaljuk a zsirréteget. A paradicsomot leforrázzuk, hideg vizzel leöblitjük,meghámozzuk, negyedeljük. Felkarikázzuk a megtisztitott vöröshagymát.
- A zöldséget megtisztitjuk, megmossuk, csikokra vágjuk. A hagyma harmadával megpiritjuk 1 evőkanál vajon. Hozzáadjuk a lisztet, a kakukkfüvet, az összetört borsot, a bort, az ecetet és a húsleveskockát. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt, a ribiszkezselét és a borsot, megsózzuk.
- 2 evőkanál vajon felhevitjük a paradicsomot, 1 evőkanál vajon megpiritjuk a hagymát. Forró serpenyőbe tesszük a húst, megsütjük, időnként megforditjuk. Ha kész, megsózzuk.
- A hagymát és a paradicsomot a húsra kanalazzuk. A mártást külön edényben adjuk hozzá.
Mi illik hozzá?
Olajban sült burgonyalabdacsok. A diszitéshez salátalevelek, vörösbor.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése