Igazi élvezetet nyújt a ropogós bundába rejtett szaftos hal. Bármilyen, általunk kedvelt, filézett halból elkészithető.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 halszelet, egyenként 250 g
- 1 teáskanál só
- egy kevés liszt
- 2 felvert tojás
- kb. 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 dl olaj a sütéshez
- citrom a tálaláshoz
Elkészitése:
- A halat lepikkelyezzük, megmossuk, és izlés szerint lebőrözzük. Bőrével lefelé a deszkára fektetjük, a végén egy kissé meglazitjuk a bőrt, jól megfogjuk, és a vizszintesen tartott késsel levágjuk a húst a bőrről.
- Megtörölgetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, majd lerázzuk a fölösleget. Tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, lenyomkodjuk. Rövid időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon a bunda.
-Olajsütőben kisütjük vagy egy mély serpenyőbe, 2 cm magasan olajat töltünk, közepes hőfokon felhevitjük, beletesszük a halat, és ha az alsó fele aranybarnára sült, megforditjuk. Készre sütjük, majd konyhai papirtörlőn lecsöpögtetjük.
Mi illik hozzá?
Burgonyasaláta. Paradicsomszeletek sóval, borssal és hagymakockával megszórva, fejes saláta.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése