Ecetet sokféle salátához használunk. Válasszunk mindig jó minőségű ecetet, amely kizárólag borból készült, és 5-7 százalék a savtartalma.
Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g héjában főtt burgonya
- 2 keménytojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál borecet
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál feketebors
- 1 tojássárgája
- 150 ml tejszines joghurt
- 2 evőkanál olaj
- 2 alma
- 2 csemegeuborka
- 2 paradicsom
Elkészitése:
- A burgonyát, a tojásokat és a hagymát megtisztitjuk. A hagymát finomra vágjuk, a salátástálba tesszük. Az ecetet, a cukrot, a sót és a borsot összekeverjük. A burgonyát összevágjuk és hozzákeverjük.
- A tojássárgáját a joghurttal és az olajat felverjük. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kimagozzuk, az uborkával együtt feldaraboljuk és belekeverjuk. Egy apróra vágott paradicsomot szintén hozzáadunk.
- A két salátát összeöntjük, izesitjük. Paradicsomkarikákkal és tojásszeletekkel diszitjük, esetleg egy kis paprikával megszórjuk.
Mi illik hozzá?
Rozskenyér vagy barnakenyér krémsajttal és snidlinggel vagy tormával.
Frissen a legfinomabb.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése