Pages

SERTÉSSÜLT BURGONYÁVAL






Ez a sült akár sertéscomból, akár lapockábol elkészithető, mivel mindkettő alkalmas a párolásra. A burgonya azért különösen finom, mert együtt pároljuk a hússal.

Hozzávalók 4 személyre:
- 700 g sertéscomb vagy zsirtalan lapocka
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál édes- nemes paprika
- 2,5 dl sülthússzaft
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál majoránna

Elkészitése:
- A húst bedörzsöljük olajjal, és egy nagy sütőlábasban körben barnára piritjuk. Megfűszerezzük,ráöntjük a sülthússzaftot, lefedjük, és egy órán át enyhén pároljuk. Közben néha megforgatjuk.
- A burgonyát meghámozzuk, hosszában négy részre vágjuk, és hideg vizbe tesszük. A hagymát meghámozzuk,és szeletekre gyaluljuk.
- A hagymát a sütőlébe szorjuk, hozzáadjuk nedvesen a burgonyát, és megszórjuk majoránnával. Visszatesszük a fedőt, és további fél órát pároljuk.
- A húst kivesszük, és 10 pihentetjük. A sütőlevet izesitjük, kicsit főzzük, amig besűrűsödik, és a burgonya szépen fénylik. A húst visszatesszük az edénybe, és úgy tálaljuk.

Mi illik hozzá?
Párolt vörös káposzta. Kevés vajon párolt sárgarépa sok petrezselyemmel vagy különféle saláták.
Ötlet:
8 személy részére kétszeres mennyiségű húst mély tepsiben 200 celsius-on sütőben készitünk el. A tepsi alján egyenletesen elosztjuk a szaftot.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése