Pages

FOKHAGYMALEVES



A fokhagyma kéntartalma vérnyomáscsökkentő hatású és segit az érelmeszesedés megelőzésében.

Hozzávalók 4 személyre:
- 12-16 fokhagymagerezd
- 4 friss zsályalevél
- 1/2 teáskanál száritott kakukkfű
- 1/2 teáskanál száritott majoránna
- 1 l sószegény húsleves (porból)
- frissen őrölt fekete bors
- 1/2 citrom
- 5 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál diétás margarin
- 2 szelet félbarna kenyér 
- 1 csokor petrezselyem

Elkészitése:
- A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a fűszernövényekkel együtt a levesbe tesszük.
- Felforraljuk, közben borssal, reszelt citromhéjjal izesitjük. A tűzről levesszük,lefedve főni hagyjuk.
- Szűrőn áttörjük és tejföllel besűritjük.
- Felhevitjük a margarint. A kenyeret kis kockákra vágjuk, a margarinban megpiritjuk.
- A petrezselymet megmossuk,megszáritjuk, és durvára vágjuk.
- A kenyérkockákat és a petrezselymet a levesbe szórjuk.

Ötlet:
Ha szigorú sószegény (nátriumban szegény) diétán vagyunk, kenyérkockák helyett durvára morzsolt diétás száritott kenyeret tegyünk bele.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése