Pages

TÉLI EGYTÁLÉTEL SZAFALÁDÉVAL






A szaftos húsból és a zsenge káposztából vagy babból készült finom és laktatós egytálétel hideg téli napokon esik a legjobban.

Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g sonkacsont, darabokra fűrészelve
- 300 g marhaszegy
- 1 csomó leveszöldség
- 1 szál póréhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál szemes bors
- 500 g fejes káposzta
- 100 g burgonya
- 4 szafaládé
- 1,25 dl tejföl
- kevés közepesen csipős mustár
- 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészitése:
- A csontot és a húst 1 1/2 l vizben felforraljuk, leszedjük a habját. Közben a leveszöldséget és a póréhagyma zöldjét megtisztitjuk, megmossuk és felapritjuk. A vöröshagymával és a fűszerekkel együtt a leveshez adjuk, két órán át főzzük.
- A káposztát vékonyra csikozzuk, bő, forrásban lévő vizbe tesszük, gyorsan felforraljuk, 2 perc után hideg vizzel leöblitjük.
- Meghámozzuk a burgonyát, a póréhagyma fehér részét vékony karikákra vágjuk.
- A levest leszűrjük. Hozzáadjuk a durvára reszelt burgonyát, a felcsikozott káposztát és 10 percig főzzük. A póréhagymával és a kolbásszal újra felforraljuk.
- A húst apró darabokra vágjuk, a levesbe tesszük, felfőzzük.
- Az egytálételt izesitjük, petrezselyemmel megszórva tálaljuk, közepére 1-1 evőkanál tejfölt kanalazunk. A kolbászhoz mustárt kinálunk.

Fagyasztva eltartható 3 hónapig.

Előkészités: 45 perc
Főzés: 2 óra

0 comentarii:

Megjegyzés küldése