Pages

VARIÁCIÓK FORRÓ CSOKOLÁDÉRA






Goethe reggelire forró csokoládét ivott. Napközben is szivesen fogyasztotta, ezzel kinálta vendégeit is, s fárasztó utazásai során ezzel erősitette magát. Gondoljanak erre ha erőt szeretnének nyerni.

Receptek 4 nagy csészéhez:
Csokoládés tej:
- 40-60 g kakaópor
- 40-60 g cukor
- 1 liter tej
- kivánság szerint tejszin és vaniliáscukor
A kakót és a cukrot összevegyitjük, és kevés tejjel elkeverjük. A többi tejet megmelegitjük, hozzáadjuk a kakaót, felforraljuk, és megállás nélkül keverjük. Tehetünk bele vaniliáscukrot vagy tejszint is.

Csokoládés mokka:
- 30 g kakaópor
- 60 g cukor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl feketekávé
- 2,5 dl tejszin
A kakaóport és a cukrot kevés tejjel elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a kakaót, és rövid ideig forrni hagyjuk. Hozzáöntjük a kávét és a fele tejszint, megmelegitjük- de nem forraljuk. A maradék tejszint felverjük, és tálaláskor az ital tetejére tesszük, majd megszórjuk kakaóporral.

Erős csokoládé:
- 2 mérőpohár kávé
- 7,5 dl tej
- 200 g tábla csokoládé
- 1,5 dl tejszin
A kávét és a tejet felforraljuk, és finom lyukú szűrőn átszürjük. Beletördeljük a csokoládét, és folyamatos keverés mellett addig melegitjük, mig a csokoládé fel nem olvadt. Belekeverjük a tejszint és megmelegitjük- de nem forraljuk. Forrón fogyasztjuk.

Fontos:
A kakaópor olyan őrölt kakaómassza, amelyből az olajat kivonták. Az instant kakaópor- keverékek több-kevesebb cukrot is tartalmaznak. Az árak összehasonlitásánál érdemes mindezt figyelembe venni.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése