Gyermek és felnőtt inyencek számára egyaránt gyönyörűség ez az étel. Ha a munkából hazatértünk, és a ránk váró tennivalókhoz némi erősitésre van szükségünk, gyorsan elkészithetjük.
Hozzávalók 4 személyre:
- 300 g kagylótészta
- 1 rúd fahéj
- 3 szegfűszeg
- 2 evőkanál só, 1 teáskanál olaj
- 200 g szilvadzsem
- 1,25 dl ribizlilé vagy portói bor
- 80 g vaj
- 2 evőkanál reszelt mogyoró
- 2 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál zabpehely
Elkészitése:
- A tésztát 2 liter forrásban lévő vizbe tesszük, amelyet előzőleg fahéjjal,szegfűszeggel, sóval és olajjal izesitettünk. A tésztát puhára főzzük, szűrőn lecsepegtetjük, és a fűszereket eltávolitjuk.
- A szilvadzsemet a gyümölcslével vagy a borral elkeverjük, és közepes hőfokon sűrű mártássá főzzük, majd megizesitjük.
- A mártást levesszük a tűzhelyről, s helyére teszünk egy serpenyőt. A vajat világos barnára piritjuk benne. Beletesszük a mogyorót, a szezámmagot és a zabpelyhet, és gyors mozdulatokkal addig forgatjuk benne, amig finoman illatozni kezd.
- A tésztát gőzölögve, a mártással és a morzsával leöntve tálaljuk.
Mi illik hozzá?
Szénsavas ásványviz az étkezéshez, utána pedig fogyaszthatunk fűszeres zöldséglevet vagy egy csésze kávét.
Ötlet:
Nagyon finom házilag készitett szilvalekvárral vagy -dzsemmel.
Frissen elkészitve finom, a maradékot hamar fogyasszuk el.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése