Pages

PÓRÉS BURGONYALEVES KOLBÁSSZAL


Sokféle kolbász kapható, amelyet ehhez a leveshez felhasználhatunk. A nyers, darált sertéshúst sóval tartósitják, fűszerezik, vékony bélbe töltik és megfüstölik. Csak rövid ideig főzzük a levesbe.

Hozzávalók 4 személyre:
-75 g húsos szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 500 g burgonya
- 1 l húsleves
- 500 g póréhagyma
- 4 db 100 g-os kolbász
- fehér bors
- 2 evőkanál petrezselyem
- 4 evőkanál magas zsirtartalmú tejföl

Elkészitése:
- A szalonnát apró kockákra vágjuk. a vöröshagymát megtisztitjuk, finomra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, zsirjában a hagymát aranysárgára sütjük.
- A burgonyát- elsősorban lisztes fajtát- megtisztitjuk, megmossuk és felkockázzuk. A hagymához adjuk, forró levessel felforraljuk, megfőzzük.
- A póréhagymát megtisztitjuk, vékony csikokra vágjuk és megmossuk. A kolbászt, miután lehúztuk a bőrét, szeletekre vágjuk.
- a póréhagymát a levesbe keverjük, felfőzzük. A kolbászt beleszórjuk, a levest készre főzzük. Hozzáadjuk a borsot és a petrezselymet, izesitjük, tányérokba merjük és 1-1 kanál tejföllel diszitjük.

Mi illik hozzá?
Friss barna kenyér és ha szeretjük még több zsiros tejföl.

Ötlet:
Mivel a szalonna és a kolbász sok sót tartalmaz, főzzük a levest só nélkül. Ha elkészült, még mindig izesithetjük.




0 comentarii:

Megjegyzés küldése