Pages

SKÓT TEASÜTEMÉNY






Ha a délutáni kávéhoz, teához szeretnénk ezt a süteményt fogyasztani, a tésztát rögtön reggeli után keydjük el összeállitani. Az első alkalmas pillanatban készre keverjük. Ezután megformázzuk, kelesztjük, megsütjük, és frissen tálaljuk.

Hozzávalók 24 darabhoz:
- 1,25 dl + 4 evőkanál langyos tej
- 30 g élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 500 g liszt, 1 csipet só
- 120 g lágy vaj
- 2 tojás, 1 tojássárgája
- 150 g sötét szemű mazsola
- 50 g cukrozott narancshéj

ELKÉSZITÉSE:
-  A tejből, a szétmorzsolt élesztőből, a cukorból és kevés lisztből sűrű, folyékony tésztát keverünk, majd megkelesztjük.
- A maradék lisztet, a sót, a vajat és két tojást keverőtálba teszünk, ehhez adjuk az előkészitett kelt tésztát. A tésztagyúróval addig keverjük, amig a tészta elválik a tál oldalától. Legalább még egyszer megkelesztjük.
- A mazsolát és a narancshéjat a tésztához keverjük, hengert formálunk, és 24 egyforma szeletet vágunk belőle. Kizsirozott sütőlapra tesszük, és dupla méretűre kelesztjük.
- A tojássárgáját kevés vizzel és egy csipet sóval elkeverjük, a süteményeket megkenjük vele. a forró sütő középső rácsán megsütjük.

Langyosan becsomagolva lefagyaszthatjuk.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése