Ünnepek utáni napok kedvelt húsmentes ebédje vagy vacsorája lehet ez a felfújt. Zöldségreszelőn is megreszelhetjük a sajtot, ha elég szilárd, de nem kőkemény.
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 szelet fehérkenyér
- 1,5 evőkanál vaj
- 4 tojás
- 5 dl tejszin
- 125 g reszelt emmentáli
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
Elkészitése:
- A kenyérszeleteket olvasztott vajban mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
- A tojássárgáját, a tejszint, a sajtot, a sót és a borsot összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
- A sütőt előmelegitjük. A kenyérszeleteket lapos felfújtformába fektetjük. A sajtkrémmel megöntözzük, majd a forró sütő közepébe toljuk és átsütjük.
Ötlet:
A felfújtat azonnal süssük meg, mert a tojásfehérje hamar összeesik. Forrón tálaljuk, különben a forró sajt hamar megszilárdul. A borsot szerecsendióval helyettesithetjük.
Mi illik hozzá?
Forró zöldségleves. Nyers saláta paradicsomból és pritaminból. Zöldsaláta fejes- vagy jégsalátából.
A változatosság kedvéért:
A sajtféleségeket variálhatjuk, használhatunk edámi vagy gouda sajtot is.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése