Pages

GAZDAG ZÖLDSÉGLEVES


 A sok friss zöldségből készitett krémleves kitűnő ebéd vagy vacsora. Más szezonzöldségekből is főzhetjük, könnyen emészthető és kalóriaszegény. Meleg napokon próbáljuk ki langyosan vagy hidegen. 

Hozzávalók 4 személyre:
- 400 g sárgarépa
- 300 g póréhagyma
- 150 g vörörhagyma
- 1 piros paprika
- 5 dl húsleves
- 1 gerezd fokhagyma
- só és bors
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál puha vaj
- 2,5 dl tej
- 4 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészitése:
- A megtisztitott, megmosott zöldséget vékony szeletekre vagy csikokra vágjuk. Meghámozzuk a fokhagymát.
- A húslevest felforraljuk a fokhagymával, sóval, borssal izesitjük.Hozzáadjuk a sárgarépát és a vöröshagymát, gyengén gyöngyözve megfőzzük. 
- Beletesszük a póréhagymát és a paprikát, felforraljuk. A lisztből és a vajból vékony rántást készitünk, ráöntjük a levest, megkeverjük majd készre főzzük.
- Kivesszük a fokhagymát, hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a petrezselymet, még egyszer felhevitjük, végül izesitjük.

A változatosság kedvéért:
Daraboljunk bele főtt burgonyát.Borsót, karfiolt, parajt, paradicsomot, zöld- vagy fejtett babot is adhatunk hozzá.

Mi illik hozzá?
Száritott tartós kenyér vajjal vagy melegszendvics.

Ötlet:
Bőségesen használjunk hozzá zsenge újhagymát amely izletes és nem csipős.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése