Pages

RUMOS KÁVÉ


Az alkohollal és tejszinhabbal fogyasztott kávénak több vátozata népszerű, s testet-lelket egyaránt felmelegiti. Ilyen az úgynevezett Ir kávé vagy a receptben leirt rumos kávé is. Néhány perc alatt pompás italt varázsolhatunk, ami egyúttal desszert is.

Hozzávalók 4 személyre:
- 8 teáskanál őrölt kávé
- 1 dl rum
- 4 púpozott teáskanál cukor
- 1,25 dl tejszin
- 4 kávészem diszitésnek

Elkészitése:
- A kávét 5 dl forrásban levő vizzel filteren keresztűl leforrázzuk, vagy a kávéfőzőben hig feketekávét főzünk belőle.
- A rumot és a cukrot kissé felmelegitjük, amig a cukor feloldódik. Közben a tejszinből kemény habot verünk.
- A kávét és a rumot 4 csészében elosztjuk, és rátesszük a tejszinhabot. Izlés szerint egy-egy mokkaszemmel diszithetjük.

Mi illik hozzá?
Ropogós aprósütemény vagy vajas tésztából készült sütemény. Vagy önmagában, élénkitő desszertként kináljuk.

Ötlet: A vendégek sokszor szeretik  italukat maguk keverni. Ilyenkor a kávét és a rumot kináljuk külön, és egy kis gázégő vagy sprituszfőző segitségével tartsuk forrón. Állitsuk mellé a csészéket, a cukrot és a közvetlenül a tálalás előtt felvert tejszinhabot.


0 comentarii:

Megjegyzés küldése