Pages

EBERSWALDI FÁNKOCSKÁK







Ha ebéd után tudjuk csak meg, hogy váratlan vendégeink érkeznek kávéra, akkor sincs baj. Ezeket a fánkocskákat gyorsan elkészithetjük, és arra sem kell várni, hogy kihűljenek, hiszen melegen még finomabbak.

Hozzávalók 20 fánkhoz:
- 2,5 dl viz
- 1 csipet só
- 1 teáskanál cukor
- 100 g vaj
- 230 g liszt
- 5-7 tojás
- 1 l olaj a sütéshez
- kevés zsir a sütőpapir bekenéséhez
- porcukor a meghintéshez

Elkészitése:
- A vizet a sóval, a cukorral és a vajjal felforraljuk. A lisztet beleszitáljuk, és lyukacsos kanállal addig keverjük, amig masszává áll össze. Nedves konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
- A tojásokat egyenként a tésztához adjuk, és addig keverjük, amig fényes és sima lesz.
- A sütőpapirt lágy zsirral bekenjük, és rövid ideig hűtjük, amig a zsir megdermed. A kinyomózsákkal a tésztából gyűrűket spriccelünk a tetejére.
- Egy edénybe legalább 6 cm magasan olajat öntünk és felforrósitjuk. A papirt felemeljük, az olaj felett megforditjuk. A zsirréteg felolvad, a sütemények leolvadnak a papirról, és beleesnek a forró olajba.
- Először fedő alatt sütjük, majd megforditjuk, készre sütjük, és szűrőkanállal kiszedjük. Rácson hagyjuk lecsöpögni, végül porcukorral meghintjük.

ÖTLET:
A fánkokat rumos-cukros öntettel meglocsolhatjuk.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése