Pages

KÁPOSZTALEVES FRISS ALMÁVAL







A leveseket előre megfőzhetjük, felmelegitésük csak percek kérdése. Ha okosak vagyunk, és a receptet jóval a vendégek érkezése előtt elkészitjük, valamikor, kései órán, nagy sikert aratunk majd vele.

Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g fejeskáposzta
- 1 szál póréhagyma
- 1 piros paprika
- 3 evőkanál olaj
- 1/2 teáskanál curry
- 1 l tyúkhúsleves
- só, bors
- 4 főzőkolbász vagy 500 g virsli
- 2 savanykás alma
- 4 evőkanál petrezselyem vagy metélőhagyma

Elkészitése:
- A káposztát negyedekbe vágjuk, torzsája nélkül felcsikozzuk. A póréhagymát karikára szeljük, mindkettőt megmossuk, lecsöpögtetjük. A kimagozott paprikát csikokra vágjuk.
- Egy edényben olajat melegitünk, beleszórjuk a curry-t, és a felapritott zöldségeket folytonos keverés közben megpároljuk benne.
- Hozzáadjuk a levest és a fűszereket, izesitjük és 30 percig főzzük.
- A kolbász bőrét lehúzzuk, feldaraboljuk. Az almát meghámozzuk és nyolcadokba vágjuk. Mindkettőt a levesbe tesszük, további 10 percig főzzük. Még egyszer izesitjük, végül beleszórjuk a felapritott fűszernövényeket.

Mi illik hozzá?
Ha szeretjük, kenyér. Desszertként karamellel készitett édesség vagy vörösbor-krém.

A levest főzzük meg előre, a kolbászt külön fagyasszuk le.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése