Pages

FAGYASZTOTT DISZEK








Jó ötlet ami egyben szórakoztató és csodálatot kelt. A mélyhűtőben nem foglal sok helyet, és további távlatokat nyit a maradékok felhasználásában. A diszeket egyenként, tálcán fagyasztjuk le, majd csomagoljuk, és visszatesszük a mélyhűtőbe. Igy egyenként is elővehetjük és gyorsan felengedhetjük. Ime néhány példa:

TEJSZINHAB: gyakran marad meg belőle néhány habrózsára való, gyümölcsök diszitésére használhatjuk. Fagyasztva eltartható: 3 hónapig.
BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK: nagyon mutatósak, igy ezeket természetes formájukat megőrizve fagyasztjuk le. A cseresznyét, meggyet és az epret szárastúl, esetleg levelestűl, a ribiszkét, szőlőt pedig fürtönként. A gyümölcsöt fagyasztott állapotban finom cukorba forgatjuk vagy porcukorral megszórjuk, hogy gyorsabban és kiméletesebben olvadjon fel. Jobb lesz az ize és intenzivebb a szine. Fagyasztva eltartható: 12 hónapig.
BEFŐTTEK: pl. a kajszi-, az őszibarack, az alma és a körte szépen mutat, ha vékony gerezdekre vágjuk. Fontos, hogy a gyümölcs elég kemény legyen. Konyhai papirtörlőre téve jól leitatjuk, majd cukorban megforgatjuk, hogy a felületén vékony réteg képződjön. Fagyasztva eltartható: 3 hónapig
CSOKOLÁDÉFORGÁCS: Megolvasztott tortabevonóból készitjük, amelyet 20 celsius-os vizfürdőn sűrűsödésig keverünk. Sima alátétre kenjük, majd amikor megszilárdult egyenes szélű, ferdén tartott lappal forgácsokat kaparunk le róla. Felül kezdjük, magunk felé közelitünk. Kis gyakorlattal gyorsan kész. Fagyasztva eltartható: 3 hónapig.
VAJKRÉM: édesen és sósan is alkalmas a lefagyasztásra, ha keményitő nélkül készült. A pikáns keverékek hidegtálunk diszei lehetnek. Fagyasztva eltartható: 9 hónapig.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése