Pages

FOKHAGYMAKRÉM - LEVES PAPRIKÁVAL






Ez a leves nagyon egészséges, ráadásul finom is. A fokhagyma sok gyomor- és bélrendszeri panasznál segit, lassitja az öregedési folyamatot és az érelmeszesedést, és segit megőrizni fiatalságunkat és temperamentumunkat.

Hozzávalók 4 személyre:
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 100 g fehér kenyér
- 5 dl tej
- 1 babérlevél
- 1/2 piros és 1/2 zöld paprika
- 8 vékony szelet franciakenyér
- só, fehér bors
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészitése:
- A fokhagymát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és ha szükséges, a zöld közepét kivágjuk, mert az túl csipős.
- A fokhagymát 2 evőkanál olajon a levesestálban megpároljuk. A fehér kenyeret, 1/2 l vizet, tejet és a babérlevelet hozzáadjuk, a levest megfőzzük.
- A paprikát megmossuk, megszáritjuk, és apró kockákra vágjuk. A kenyérszeleteket a maradék olajjal megkenjük, és a kenyérpiritóban vagy egy tepsiben megpiritjuk.
- A levest átnyomjuk egy szűrőn és felfőzzük. Sóval és borssal fűszerezzük. Levestányérokba adagoljuk, a kenyeret ráfektetjük, rászórjuk a paprikakockákat és a petrezselymet és tálaljuk.

Mi illik hozzá?
Tükörtojás sült szalonnával. Sült alma vagy csokoládés banán.
 A maradékot a kenyér és a paprika nélkül lefagyaszthatjuk.

Előkészités: 30 perc
Főzés: 15 perc
Főzési hőmérséklet: közepes

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése