Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 30 g zsemlemorzsa
- 120 g marhamáj
- 1 csipet majoránna
- só és bors
- 7,5 dl húsleves
- 2 evőkanál apróra vágott snidling
Elkészitése:
- A zsemléket hideg vizbe áztatjuk, 10 perc után kinyomkodjuk és szétmorzsoljuk. A hagymát meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.
- A vajat felolvasszuk, beletesszük a hagymát és a petrezselymet, 2 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről, és elkeverjük a zsemlemorzsával.
- A májat a hártyáktól és inaktól megtisztitjuk, deszkán felapritjuk vagy megdaráljuk, majd a zsemlével és a hagymás keverékkel, tészta állagúvá gyúrjuk.
- Majoránnával, sóval és borssal izesitjük, majd nedves kézzel 3 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő sós vizbe tesszük, és jól zárodó fedő alatt főni hagyjuk.
- A levest megmelegitjük, megfűszerezzük, s a gombócokkal együtt tálaljuk. Tálaláskor megszórjuk a snidlingel.
Ötlet:
A marhamáj igazán nem drága, érdemes egyszerre nagyobb adagot vásárolni, és ledarálva mélyhűtőben tartani.
Az erőlevest leveskockából is elkészithetjük.
0 comentarii:
Megjegyzés küldése