Pages

FASZÉNPARÁZSON SÜLT PADLIZSÁN


A grillsütés jó és olcsó mulatság idősnek, fiatalnak egyaránt. A padlizsánhoz friss fokhagymát adunk, amely hő hatására elvesziti markáns izét.

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db egyenként 200 g-os padlizsán
- só
- 1 fej zsenge fokhagyma
- bors
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 teáskanál citromlé

Elkészitése:
- A padlizsánokat szárastúl félbevágjuk, igy a szárat nyélként használhatjuk. A vágott felületet szabályos távolságonkéntbevágjuk, megsózzuk és állni hagyjuk.
- Félbevágunk egy fokhagymagerezdet, bedörzsöljük vele a padlizsánok húsát. Frissen őrölt borssal megszorjuk, megkenjük olajjal.
- A padlizsánokat megszáritjuk, vágási felületükkel lefelé a grillrácsra tesszük és világosra piritjuk. Megforditjuk és addig sütjük, amig a bőr felhólyagosodik.
- A fokhagymát gerezdekre szedjük, a héj megbarnulásáig grillezzük. Ezután meghámozzuk, megsózzuk és citromlevet csöpögtetünk rá.

Mi illik hozzá?
Friss, félszáraz fehérbor, Friss házi kenyér és paradicsommártás vagy joghurt.
Ötlet:
Ugyanigy készitjük el a kis cukkinit is, a fenti köretek illenek hozzá is.
Hasznos tudnivalók:
A frissen leszedett fokhagyma gumója sima, kevés gerezddel. A szára zöldes szinű.

Előkészités: 10 perc
Állási idő: 15 perc
Grillezés: 10 cm-es távolságra

0 comentarii:

Megjegyzés küldése