Pages

KLUB-STEAK PARADICSOMMAL ÉS HAGYMÁVAL






A rostélyos közvetlenül a hátszin mögött van, és a bordacsonttal együtt vágják. Egy-egy szeletnek legalább 400 gr-ot kell nyomnia, s különösen finom, ha fiatal marhából származik.

Hozzávalók 6 személyre:
- 18 fej vöröshagyma
- 60 g vaj
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 fokhagymagerezd
- 1/2 teáskanál durvára őrölt bors
- 1 teáskanál rozmaring
- 3 szelet rostélyos, egyenként 400 g
- 12 kisebb paradicsom

Elkészitése:
- A hagymát meghámozzuk, megsózzuk, és a vajon egymás mellé fektetve 15 percig pároljuk. Félretesszük és kihűtjük.
- A hagyma levét a szójaszósszal, az átnyomott fokhagymával, a borssal és a rozmaringgal elkeverjük, a húst megforgatjuk benne és pácoljuk. A pácolás közben néha megforgatjuk.
- A paradicsomot tűvel több helyen megszúrkáljuk, és a hagymával együtt két külön nyársra húzzuk.  Kb. 15 cm-re a hőforrástól a grillrács fölé akasztjuk.
- A húst megszáritjuk és kb. 7 cm-re a hőforrástól a bezsirozott grillrácsra fektetjük és grillezzük. 3-4 percenként megforditjuk, és kevés páclével bekenjük a húst és a zöldségeket is. A húst a sütés végén megsózzuk.

Mi illik hozzá?
Héjában főtt burgonya vagy kenyér. Tormás vaj és vajas mártások, mint pl. Béarnaise vagy Choron.
Ötlet:
A húst sütés közben vágjuk be a csont mentén, és ellenőrizzük, hogy eléggé átsült-e.

Előkészités: 30 perc
Pácolás: 2-3 óra
Grillezés: 15 perc, a grillt melegitsük elő

0 comentarii:

Megjegyzés küldése