Pages

ZÖLDSÉGES HÚSSALÁTA






A szines, hússal, sajttal, zöldséggel gazdagitott saláta önálló fogásként is megállja a helyét. Különösen jól esik, ha egy pohár bor mellett, baráti körben, az erkélyen vagy a teraszon ülünk.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1/2 teáskanál só
- 2 evőkanál ecet
- 1/4 teáskanál bors
- 6 evőkanál olaj
- fokhagyma izlés szerint
- 2 kemény tojás
- 100 g ementáli sajt
- 100 g főtt hús
- 100 g főtt sonka
- 100 g virsli
- 100 g csemege uborka
- 1 zöldpaprika
- 3 kis paradicsom
- 1 csomag retek

  Elkészitése:
- A salátaléhez feloldjuk a sót az ecetben. Hozzákeverjük a borsot és az olajat, majd izlés szrint fokhagymával izesitjük.
- Felkockázzuk a sajtot, a húst a virslit és az uborkát. Beletsszük a salátalébe és kb. 15 percig állni hagyjuk.
- Ezalatt kimagozzuk a paradicsomot, a paprikát és vékony csikokra vágjuk. A megtisztitott kemény tojásokat és a retket felszeleteljük.
- A paprikát és a paradicsomot a salátába keverjük, amelyet salátalevélen, tojással, retekkel, estleg petrzselyemmel diszitve tálalunk.

Mi illk hozzá?
Friss házikenyér vajjal, kétszersült vagy francia kenyér.

Ötlet:
A maradék húst vagy sültet kis adagokban lefagyaszthatjuk a salátához.

Elkészités: 30 perc

0 comentarii:

Megjegyzés küldése