Pages

FŰSZERES BÁRÁNYSÜLT


A római tálban készült sültek nagyon finomak, a sütőben nem kell ellenőriznünk a sütés ideje alatt. Energiát takaritunk meg, ha a tűzhelyen, lezárt edényben készitjük, ilyenkor időnként meg kell nézni a húst.

Hozzávalók 4 személyre:
-  750 g báránycomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 késhegynyi zsálya
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fehér bors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szem szegfűszeg
- 1 babérlevél
- 1,25dl vörösbor
- 4 paradicsom

Elkészitése:
- 20 percre beáztatjuk a római tálat. A megtisztitott fokhagymát apróra vágjuk, és mozsárba tesszük. Finomra morzsoljuk a többi fűszerrel együtt.
- A meghámozott vöröshagymát szegfűszeggel és babérlevéllel tűzdeljük meg. Bedörzsöljük a húst a fűszerkeverékkel, a hagymával együtt a tálba tesszük, és ráöntjük a vörösbort.
- A lezárt edényt hideg sütőbe toljuk, gázsütőnél 1. fokozaton kezdjük a sütést, és 20 perc után, apránként érjük el a 4. fokozatot.
- A kereszt alakban bevágott paradicsomokat sózzuk, borsozzuk. Az utolsó 10 percben a hússal együtt főzzük, kezdetben meglocsoljuk pecsenyelével.

Mi illik hozzá?
Burgonyapüré, könnyű vörösbor vagy rozé. Petrezselyembe, vajba, tejszinbe forgatott zöldbab. A diszitéshez fűszernövények.

A maradékot pecsenyelével ellepve fagyasszuk le.
Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 25 perc
Sütés: 120 perc
Villanysütő: 200 celsius
Gázsütő: 1-4. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése