Pages

TÖLTÖTT CSIRKE STEIER MÓDRA






Ehhez a recepthez csirkemájra is szükség van, amit nem mindig lehet a csirkével együtt megvásárolni. Ha módunk van rá vegyünk inkább 1-2 májjal többet, hogy a töltelék finom legyen, de csirkemáj-krém konzervvel is kitünő.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csirke (1,2 kg-os)
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- kb. 50 g csirkemáj
- 2 zsömle (szikkadt)
- 5 evőkanál tej
- 200 g vaj
- 1 tojás, 2 tojássárgája
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1,25 dl húsleves

Elkészitése:
- A csirkét megmossuk, megszáritjuk, kivül-belül sózzuk, borsozzuk. A májat lehártyázzuk és apróra vágjuk.
- A zsömlét kockákra vágjuk és tejbe áztatjuk. 150 g vajat habosra keverünk, egymás után hozzáadjuk az egész tojást, a két tojássárgáját és a májat. Hozzákeverjük a petrezselymet, a szerecsendiót, a zsömléket és a zsemlemorzsát. Sóval, borssal izesitjük.
- A csirke belsejét megtöltjük, összevarrjuk, és 50 g olvasztott vajjal megkenjük. A sütőben mindkét oldalán, végül a hátán 20-20 percet sütjük. Pecsenyelével gyakran meglocsoljuk, ha elpárolgott, levest öntünk alá. 
- A csirkét késsel vagy szárnyasollóval hosszában félbevágjuk. A kocsonyás pecsenyelevet kiöntjük a tepsiből, átszűrjük, felverjük és fűszerezzük.

Mi illik hozzá?
Friss saláta - paradicsommal, olajos ecetes öntettel. Könnyű rosé vagy fehér bor

Ötlet:
Ha a csirke mélyhűtött, kiméletesen olvasszuk fel: előző éjszaka tegyük hűtőszekrénybe. Igy a hús porhanyós marad. 

Fagyasztva eltartható: 3 hónapig

Előkészités: 30 perc
Sütés: 60 perc
Villanysütő: 200 celsius
Gázsütő: 3-4. fokozat

0 comentarii:

Megjegyzés küldése