Pages

TAVASZI METÉLT


A tojással, fokhagymával és tésztával készült zsenge spenót nem mindennapi csemege, amely az inyenceket is lázba hozza. Talán még annak is izlik, aki nem szereti a spenótot, sőt a vendégeinek is kinálni fogja.

Hozzávalók 4 személyre:
- 500 g spenót
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál olaj, só
- 400 g szélesmetélt
- 2 tojás
- 150 g tejszin
- fekete bors
- darált szerecsendió
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészitése:
- Bő 4 liter vizet felforralunk. A spenótot megmossuk, kiválogatjuk, és szűrőbe tesszük. A hagymát és fokhagymát megtisztitjuk, és apróra vágjuk.
- A tésztát olajos, sós forró vizben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük.
- A hagymát és a fokhagymát vajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a tejszint és felforraljuk. Sóval, borssal és szerecsendióval izesitjük.
- A spenótot hozzáadjuk, és néhány másodpercig pároljuk, amig összeesik, lecsöpögtetjük.
- A tojásokat meghámozzuk, és apróra vágjuk. A mártást levesszük a lángról, és a tojássárgájával összekeverjük. A tésztát egy edénybe tesszük, ráöntjük a mártást, megszórjuk a tojásdarabokkal, a petrezselyemmel és tálaljuk.

Mi illik hozzá?
Friss gyümölcs vagy kompót desszertnek.

Fagyasztva eltartható: 12 hónapig

Elkészités: 45 perc
Főzés: 10 perc
Főzés: közepes hőfokon
Párolás: gyenge hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése