Micsoda felüdülés az unalmassá vált ropi és sós mogyoró után ez a saját sütésű ropogtatnivaló. Különleges, olcsó - nem beszélve a sikerélményről!
Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g liszt
- 1 tojás
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 30 g olvasztott vaj
- 1 dl tej
- 100 g mák
- 100 g szezámmag
Elkészitése:
- A lisztet deszkára öntjük, mélyedést nyomunk a közepébe, a tojást, a cukrot, a sót, a vajat és a tejet a mélyedésbe tesszük.
- A szélétől befelé haladva összekeverjük, kb. 15 percig kézzel vagy robotgép dagasztófejével alacsony sebességen gyúrjuk. Lefedve pihentetjük.
- A tésztát elfelezzük, és belisztezett deszkán mindkét darabot sütőlap nagyságúra nyújtjuk. Két sütőlapot bekenünk vizzel és megszórjuk szezámmaggal. Ráfektetjük a tésztát, és megszórjuk mákkal.
- A forró sütő közepén ropogósra sütjük. Ha megsült, darabokra tördeljük, és magában vagy túrókrémmel tálaljuk.
Túrókrém:
125 g vajat krémesre keverünk, kanalanként hozzáadunk 125 g sovány tehéntúrót és felverjük. Belekeverünk egy csomó apróra vagdalt snidlinget és megsózzuk.
Mi illik hozzá?
Szűrt feketeribizlilé.
Nagyobb mennyiségű tésztát gyúrunk és előre lefagyasszuk.
Fagyasztva eltartható: 5 hónapig
Előkészités: 25 perc
Pihentetés: 2 óra
Sütés: 15 perc 200 celsius-on
0 comentarii:
Megjegyzés küldése