Pages

HALFILÉ SZEZÁMMAGOS BUNDÁBAN






A körethez meghámozunk 800 g kis burgonyát, és 2,5 dl fűszeres levesben kb. 30 perc alatt megpároljuk. Levesszük a tűzről, összekeverjük 2 evőkanál borecettel, 4 evőkanál olajjal, egy nyers, reszelt hagymával, egy kevés cukorral és sóval izesitjük.

Hozzávalók 4 személyre:
- 800 g halfilé
- 1 evőkanál citromlé
- 1 száraz zsömle
- 6 evőkanál szezámmag
- 1 teáskanál szójaszósz
- 2 tojás
- 1/2 teáskanál só
- 2 késhegynyi bors
- 4 evőkanál liszt
- 40 g vaj vagy margarin

Elkészitése:
- A középvonalon kettéosztjuk a filét, eltávolitjuk a szálkákat. 8-10 darabra osztjuk, és a citromlével pácoljuk.
- A zsömlét felvágjuk, fólia alatt vagy turmixgépben megdaráljuk. Közepes hőfokon kevergetve aranysárgára piritjuk a szezámmagot, hozzáadjuk a szójaszószt, és addig sütjük, amig elpárolog a leve. Levesszük a tűzről, összekeverjük a zsemlemorzsával.
- A tojásokat felverjük a sóval és a borssal. Mélytányérba töltjük a lisztet. A letörölgetett halat lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Rányomkodjuk a bundát, és egymás mellé tesszük a haldarabokat.
- 2 mm magasan olajat hevitünk, és a hal mindkét oldalát világosbarnára sütjük. Sütőben 100 celsius-on egymás mellé téve melegen tartjuk.

Mi illik hozzá?
- 2 dl tejszin, amit összekeverünk 2 evőkanál vörösborecettel, 1 teáskanál sóval, 2 teáskanál cukorral, 2 késhegynyi fekete borssal. Szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Finomra vágunk 1 csomó kaprot, és hozzávegyitjük.

Fagyasztva eltartható: 5 hónapig

Előkészités: 40 perc
pácolás: 10 perc
Sütés: néhány perc, közepes hőfokon

0 comentarii:

Megjegyzés küldése